Bijzondere vakanties

Het Rode Kruis biedt hulp aan mensen in kwetsbare situaties, wereldwijd en om de hoek. De 85 vrijwilligers van de afdeling Elburg en Oldebroek verlenen jaarlijks de eerste hulp bij tientallen openbare evenementen in beide gemeenten. Daarnaast organiseren zij sociale activiteiten als een telefoonster, creatieve (handwerk)middagen, huisbezoeken, sociaal vervoer, bijzondere vakanties en uitjes. Zo kunnen ook oudere, gehandicapte en zieke inwoners participeren in de samenleving.

Hoe werken de bijzondere vakanties?

Jaarlijks heeft het Rode Kruis een bijzonder vakantie- aanbod voor (chronisch) zieke mensen en hun begeleiders. De afdeling Elburg en Oldebroek biedt hen een vakantieweek aan op het water of op de wal, bijvoorbeeld op de prachtige rondvaartboot Henri Dunant of in het landelijke Huize IJsselvliedt te Wezep of in het schilderachtige Hotel De Valkenberg te Rheden. De deelnemers worden begeleid, verpleegd en verzorgd door beroepskrachten en professionele vrijwilligers. Daarnaast kunnen de patiënten begeleid worden door een partner, familielid e.d. Wat de kosten betreft, patiënten zien doorgaans een deel daarvan vergoed door hun zorgverzekering.

Voor meer informatie en inschrijving kunt u terecht bij mevrouw Gerrie van der Wielen: 0525-661096 mail: gerrievanderwielen@hotmail.com