RODE KRUIS EN BRANDWEER AAN HUIS

Het Rode Kruis Elburg en Oldebroek richt zich op zelfredzaamheid en Eerste Hulp aan mensen bij noodsituaties. Met ”Rode Kruis en Brandweer aan Huis” willen we de veiligheid in en om het huis vergroten van mensen die minder zelfredzaam zijn.

Het Nederlands Rode Kruis afdeling Elburg en Oldebroek bezoekt samen met de brandweer, zelfstandig wonende ouderen in hun huis en kijkt daar naar inbraak-, val – en brandpreventie. Per deelnemer zijn er 3 bezoeken van ongeveer een uur. Er wordt ter plekke een activiteitenplan en een noodcontact(telefoon)lijst samengesteld. Daarnaast wordt de mogelijkheid geboden om tegen kostprijs één of meerdere rookmelders aan te schaffen via de brandweer.

Na een instructie dag voor onze vrijwilligers, die de woningchecks gaan uitvoeren, gaan we op pad om ons doelmatig in te zetten voor inwoners van de gemeente Elburg en Oldebroek, zodat die weten wat ze moeten doen bij calamiteiten. De vrijwilligers van het RK en de brandweer geven adviezen op veiligheids- en zelfstandigheidsaspecten.

Wilt u zich opgeven als vrijwilliger of wilt u een woningcheck aanvragen, neemt u dan contact op met: Ria Wieldraaijer, Tel.0525 – 68 11 97 of 06 – 45 92 70 15