Het Rode Kruis Elburg en Oldebroek

Het Rode Kruis Elburg en Oldebroek  is gevestigd in de Van Sytzamalaan 3BG, 8096 AR in Oldebroek. Vragen en Correspondentie kunt u richten aan de secretaris Coby Krol : ckrol@rodekruis.nl

Het Nederlandse Rode Kruis is opgericht in 1867 en bestaat in Nederland uit meer dan 300 plaatselijke afdelingen. Het Rode Kruis Elburg en Oldebroek heeft 2 speerpunten: noodhulp en zelfredzaamheid.

Wat doen wij?

Bijna 100 vrijwilligers staan in Elburg en Oldebroek dag en nacht paraat, voor eerste hulp bij evenementen, bij ondersteuning van inwoners op het gebied van zelfredzaamheid, en in noodsituaties. Bovendien biedt het Rode Kruis cursussen aan. Hierbij kunt u denken aan eerste hulp en reanimatie/ AED, en  zelfredzaamheid. Verder levert het Rode Kruis Elburg en Oldebroek sociaal vervoer met de rolstoelbus en liggend vervoer met onze volledig ingerichte ambulance.

Met onze vrijwilligers  leveren we een actieve bijdrage aan het versterken van gemeenschappen. Zodat mensen in staat zijn zichzelf en anderen te helpen en niemand in nood alleen staat.