Evenementenhulpverlening

Een van de taken van het Rode Kruis is het verlenen van de eerste hulp tijdens evenementen. Als u een evenement organiseert mag de Eerste Hulp in de draaiboeken niet ontbreken. Een klein ongeluk kan immers snel uitlopen tot een calamiteit. Wanneer er veel mensen tegelijkertijd op de been zijn of een sportieve prestaties leveren is de kans op ongevallen groter dan normaal. Schaafwonden en botbreuken bijvoorbeeld, maar ook oververhitting en onjuist alcohol- en drugsgebruik komen voor. Als er wat gebeurt, moet deskundige hulp erger voorkomen.

De afdeling Elburg en Oldebroek is per jaar ongeveer 2500 uur met deze taak bezig. Zo zijn de vrijwilligers aanwezig bij: de vestingsdagen, motorcross, botterdag en diverse andere activiteiten. Een veilig evenement begint met heldere afspraken. Deze afspraken maken we samen met de aanvrager op basis van praktische informatie over het evenement. Die informatie kan per evenement verschillen, immers, ieder evenement is anders.

De basisgegevens die we vragen zijn:

  • Naam en soort van het evenement;
  • Plaats, datum en tijd van het evenement;
  • Aantal verwachte deelnemers van de organisatie en aantal verwachte bezoekers.

We denken ook graag met u mee. Zo geven wij advies wat in bepaalde situaties het beste kan gebeuren, zoals bij extreem warm weer voor voldoende drinken zorgen of bij koud en nat weer voor warme dranken zorgen. Simpele dingen, maar het wordt vaak vergeten.

Bij grote evenementen overleggen we vooraf met de organisatie wat het beste is voor dat evenement. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen moet uw aanvraag

  • minimaal 8 weken van te voren wordt ingediend, grote evenementen zo vroeg als mogelijk is;
  • Een degelijk onderkomen. Niet alleen voor de hulpverleners, maar ook voor mogelijke slachtoffers.

Bij vragen: evenementen@nrkeo.nl