Evenementenhulpverlening

Een van de taken van het Rode Kruis is het verlenen van de eerste hulp tijdens evenementen. Als u een evenement organiseert mag de Eerste Hulp in de draaiboeken niet ontbreken. Een klein ongeluk kan immers snel uitlopen tot een calamiteit. Wanneer er veel mensen tegelijkertijd op de been zijn of een sportieve prestaties leveren is de kans op ongevallen groter dan normaal. Schaafwonden en botbreuken bijvoorbeeld, maar ook oververhitting en onjuist alcohol- en drugsgebruik komen voor. Als er wat gebeurt, moet deskundige hulp erger voorkomen.

Het Rode Kruis Elburg en Oldebroek biedt Eerste Hulp bij evenementen, zoals bij de motorcross, wielerwedstrijden en vestingsdagen. Onze Eerste Hulpverleners zijn professioneel opgeleid en krijgen jaarlijks bijscholing.       

Een veilig evenement begint met heldere afspraken. Deze afspraken maken we samen met de aanvrager op basis van praktische informatie over het evenement. Die informatie kan per evenement verschillen, immers, ieder evenement is anders.

De basisgegevens die we vragen zijn:

  • Naam en soort evenement;
  • Plaats, datum en tijd van het evenement;
  • Aantal verwachte deelnemers van de organisatie en aantal verwachte bezoekers.

Bij grote evenementen overleggen we vooraf met de organisatie wat het beste is voor dat specifieke evenement. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen moet uw aanvraag minimaal 8 weken van te voren worden ingediend.

U kunt evenementenhulp aanvragen door het aanvraagformulier Evenementenhulpverlening in te vullen, of contact op te nemen met Ria van Boven: evenementen@nrkeo.nl