EHBO cursussen

Eerste Hulp biedt een aantal eenvoudige maatregelen en/of handelingen die door iedereen in afwachting van meer deskundige hulp, genomen en uitgevoerd kunnen worden met als doel het leven van een slachtoffer te redden of zijn/haar letsel zoveel mogelijk te beperken. Eerste Hulp is dus niet moeilijk. Iedereen kan het, en iedereen die het wil kan er op zijn/haar manier iets van leren. Daarom reikt Het Nederlandse Rode Kruis handvatten aan om meer over Eerste Hulp te weten te komen.

Voor iedereen!

Ervaring leert dat je Eerste Hulp vaardigheden het beste leert door ze te oefenen. Dat kan tijdens een cursus. Het onderwijssysteem dat bij deze cursussen als uitgangspunt wordt genomen is laagdrempelig, toegankelijk en competentiegericht. Dat wil zeggen dat iedereen kan deelnemen. We focussen ons op de behoeften van de cursist door het aanbieden van verschillende modules. Je kunt zelf kiezen of je een gehele cursus volgt of alleen een module. Na het afsluiten van een cursus of module kunt je kiezen om eventueel door te gaan.

Docenten

De docenten bieden je gericht ondersteuning bij het behalen van je vaardigheden. Tijdens de les worden de vaardigheden geoefend. Ook wordt er zoveel mogelijk geoefend met praktijk situaties waar je als vrijwilliger mee te maken krijgt. Daarnaast bieden wij ook verdiepingslessen aan waarin onderwerpen en vaardigheden aan de orde komen voor de vrijwilligers, welke zich in zetten voor evenementen hulpverleningen, vakantie projecten en sociaal vervoer. Het docententeam wil een positive bijdrage leveren om de vrijwilliger van de nodige kennis en vaardigheden te voorzien die hij tijdens de diverse inzetten en activiteiten van de afdeling Elburg en Oldebroek nodig kan hebben.

EHBO opleiding

Basisopleiding: €150,00
Uitgebreide Eerste Hulp: €200,00
Bij grotere groepen zijn de kosten op aanvraag.

Voor Rode Kruis Vrijwilligers is de opleiding gratis. Voor meer informatie kijkt u bij onze vacature.