afscheid van de Welfare dames

Het Rode Kruis, afdeling Elburg en Oldebroek, heeft, na meer dan 40 jaar, op 24 januari 2019 een afscheidsmiddag georganiseerd voor de dames van de Welfare-afdelingen van Elburg en Oldebroek. Door de veranderende landelijke richtlijnen in verband met de ‘Strategie 2020’ kan de Welfare niet langer op de vertrouwde manier deel uitmaken van het Rode Kruis.

Een van de activiteiten tijdens de welfare middagen is handwerken. Het resultaat: prachtige werkstukken, uiteenlopend van baby- en kleutertruitjes tot handgemaakte felicitatiekaarten, sierkussens en snuisterijen. Authentiek, met zorg en liefde gemaakt handwerk.

Voor schenking aan een goed doel en om de kosten voor nieuwe materialen en activiteiten te dekken werden en worden deze werkstukken jaarlijks tijdens een markt op verschillende plekken in de regio te koop aangeboden.

Het afscheid heeft in stijl en smaakvol plaatsgevonden met een uitgebreide high tea in ‘Aan de Gracht’ in Elburg. De Voorzitter van het Rode Kruis Elburg en Oldebroek, Paul Landwaart, heeft de dames bedankt voor hun inzet en enthousiasme. Ook heeft hij Nel Steltenpool een oorkonde en een speldje uitgereikt voor haar 30 dienstjaren bij het Rode Kruis. Nel heeft zich gedurende al die jaren ingezet voor sociale hulp activiteiten en voor de Rode Kruis evenementen in de regio.

De Welfare middagen vinden één keer per twee weken plaats en worden vanaf nu georganiseerd vanuit SWO in Oldebroek, Mariposa in ’t Harde en het Nieuwe Feithenhof in Elburg.